Beginnersgids voor tuinieren en landschapsarchitectuur

landscape design

Is het jouw droom om ooit landschapsarchitect te worden? Dan doe je er goed aan vast klein te beginnen. Denk bijvoorbeeld aan jouw eigen tuin. Maak een ontwerp en begin vervolgens met tuinieren. Je bent zodoende lekker buiten bezig, krijgt groene vingers en ontdekt ook direct of het al dan niet iets voor jou is. Heb jij je nog nooit met tuinieren bezig gehouden? Dan weet je mogelijk niet goed waar je nu precies moet beginnen. Daarom hebben wij besloten jou een handje te helpen. In onderstaande tekst hebben wij een beginnersgids opgesteld voor tuinieren en landschapsarchitectuur.

1. Verdiep je in de materie

Tuinieren is heel wat meer dan alleen wat onkruid verwijderen. En dan hebben we het absoluut nog niet over landschapsarchitectuur, want dit is nog vele malen complexer. Om te weten wat jou te wachten staat, doe je er goed aan je eerst te verdiepen in de materie. Ga bijvoorbeeld het internet op of koop een boek over tuinen en landschappen. Op deze manier weet jij ongeveer wat je te wachten staat. Bovendien krijg je zo direct al een aantal handige tips, waardoor jij enkele valkuilen bij het tuinieren kunt voorkomen.

2. Zorg dat je alles in huis hebt

landscape designNaast informatie inwinnen kun jij natuurlijk niet zonder gereedschap beginnen met tuinieren. Indien jij onlangs voor het eerst een woning hebt gekocht met tuin, beschik je vast en zeker nog niet over alle spullen. Zo moet jij bijvoorbeeld een hark, schoffel, plantenschepje, snoeischaar en gieter in huis hebben om de bloemen en planten in jouw tuin te verzorgen. En hoe zit dat als landschapsarchitect? Dan is het vooral noodzakelijk dat jij over de juiste kennis beschikt. Zo moet je weten wat er van je verwacht wordt, wat er wel en niet kan en hoe jij een ontwerp moet maken en presenteren.

3. Regel je verzekeringen goed

Ben jij freelance hovenier of landschapsarchitect? Dan moet jij zelf je verzekeringen regelen. Het is belangrijk om dit goed voor elkaar te hebben. In dat geval voorkom jij namelijk dat je in de problemen komt. Een aansprakelijkheidsverzekering is geen overbodige luxe. Hiervoor betaal jij maandelijks alleen wel een fors bedrag. Wil jij zo weinig mogelijk uitgeven aan verzekeringen? Maak dan gebruik van vergelijkers. Jij kunt namelijk makkelijk geld besparen met vergelijkers. Staar je echter niet blind op de prijs, want het belangrijkste is natuurlijk dat de verzekering gewoon goed is!